Trädbeskärning

Lundens Gård erbjuder professionell trädbeskärning runt om i Sverige, se vår lista på orter längst ned. Vi beskär alla sorters träd och vårt kunniga team är redo att ge dina träd den omsorg de förtjänar. Vi skräddarsyr våra lösningar efter just dina önskemål och behov.

Profesionell hjälp med att beskära träd​

Beskärning
Beskärning av prydnadsträd för bostadsrättsförening på Lidingö.

Beskärning av träd är ett sätt att forma träden. Beskärning kan ske av fruktträd, prydnadsträd, parkträd mm. Snittet på trädet kan jämföras med sår och det finns olika tekniker för att minska risken för att träden skadas. Snitt läggs så att vallning av bark underlättas, vilket efter en tid kommer att täcka snittet. Snitt läggs i så rät vinkel som möjligt i förhållande till den kapade grenen för att göra snittytan så liten som möjligt.

Beskära fruktträd & vårdträd

Trädbeskärning av äppel och körsbärsträd i Ellös

Beskärning äppelträd
Efter beskärning av äppelträdet

Under en fin höstdag i Ellös passade vi på att att beskära ett fint äppelträd och ett körsbärsträd som hade skjutit i höjden. Eftersom körsbärsträd kan vara något känsliga för hård beskärning fick vi vara lite varsamma med detta. 

Vi beskär alla sorters träd

Vi har expertisen för att beskära alla sorters träd, inklusive äppelträd för en riklig skörd, ekar för att bevara deras majestätiska skönhet och plommonträd för att få en sund tillväxt. Beskärning får anpassas efter trädets förmåga att återhämta sig. Vissa trädslag är väldigt livskraftiga och kan beskäras mycket hårt alternativt hamlas, såsom pil och ask. Andra träd är mycket känsliga för att beskäras, såsom exempelvis plommonträd. Det finns olika tumregler för hur mycket som kan beskäras vid ett enstaka tillfälle. För fruktträd som inte beskurits på flera år är krävs det normalt tre efterföljande beskärningar för att få en lämpliga krona. En för hård beskärning leder ofta till att trädet svara med att skjuta många vattenskott. Oavsett vilken typ av trädbeskärning du behöver så finns våra duktiga medarbetare här för att hjälpa dig

Uppe till vänster: En inklippt ek på flatön. Syftet med att beskära trädet här är att få det mera kompakt. På de olika snitten  kommer det att komma nya skott som sedan kan beskäras eller klippas ner igen och börja om processen. Uppe till höger en ned- och inklippning av en oxelhäck vid Mollösund som växt sig för hög. Ner till vänster ett körsbärsträd vid Ellös som beskurits och har ytterligare en omgång framför sig. Körsbär eller bigaråträd är svåra och känsliga för röta efter beskärning. Ner till höger. Varsam trädbeskärning av askar i Hälleviksstrand. Många askar har drabbats av askskotts-sjuka och bör beskäras med försiktighet.

Orter där vi hjälper till med trädbeskärning

Vi kan hjälpa dig med att beskära dina träd som oxel, fruktträd och vårdträd på många olika orter. Nedan följer en uppräkning där vi utför trädbeskärning: