Trygg och säker trädfällning och stubbfräsning i Lysekil

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.” – Ulla G. Kamperöd

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Nu även trädgård och grävarbeten

Behöver du hjälp med dränering av hus och trädgård och andra grävarbeten. Vi hjälper villaägare med en liten och högeffektiv trädgårdsgrävare.

Trädfällning Lysekil

Har du med hus i Lysekil och Brastad behov av hjälp med träd i din trädgård och tomt är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, fräsa stubbar, att beskära träd, plantera häck, ta hand om trädgårdsavfall, klippa häck som är lätta eller svårare mm. På Lundens Gård erbjuder vi stubbfräsning, beskärning, bortforsling, röjning av sly, häckklippning, trädgårdsarbete och trädfällning i hela Lysekils kommun. Vi fäller träd såväl direkt från marken som uppifrån och vi har många års erfarenhet av arbete som arborist o trädfällning i Lysekil,

För att hantera allt material från träd och buskar har vi har en egen depå för återvinning i Gåseberg, Brastad där vi samlar ihop och återvinner stockar och ris. Där lägger vi  stora upplag och flisar dessa ett par gånger per år. Denna flis blir sedan bränsle i närliggande värmeverk.

För alla våra uppdrag arbetar vi utifrån en strävan efter nöjda kunder och säkerhet. Vi vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt med resultatet samtidigt som varje arbetsmoment utförs med högsta möjliga säkerhet för alla inblandade och omgivningen.

Vi innehar alla behörigheter och försäkringar som krävs och vår personal har en bred kunskap. Ute på våra jobb använder vi den senaste avancerade utrustningen, vilket inkluderar proffssågar, skylift och traktor med skogsvagn. Därför kan du känna dig helt trygg när du anlitar oss för trädfällning i Lysekil. Många av våra kunder väljer dessutom att kombinera trädfällning med stubbfräsning och bortforsling för att få ett paketpris.

Oavsett vad du behöver hjälp med och hur komplicerade dina träd än verkar vara så kan du räkna med att vi kan fälla dem på ett professionellt och säkert sätt. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag. Vi kommer mer än gärna hem till dig för ett kostnadsfritt besök där vi tittar på dina träd och sedan ger dig ett kostnadsfritt prisförslag.

Våra priser är fasta och innehåller aldrig överraskningar och dolda avgifter. Vi hjälper dessutom dig som privatperson att spara hela 50% av arbetskostnaden genom användning av RUT-avdraget. Varmt välkommen!

Vi ska vara ett tryggt och säkert val för trädfällning” 

Ingemar Rickenlund, Lundens Gård

Jag har arbetat med trädfällning, gallring och röjning, beskärning i hela mitt liv på våra egna gårdar och arrendemarker. För sju år sedan mötte jag Atle Trädfällare, en närmst legendarisk arborist på Lidingö. Vi jobbade tillsammans under flera vintrar på Lidingö. 2017 satte vi upp skylten vid vår gård på Orust och numera hugger vi träd 250 dagar om året. Vårt sätt att arbeta är en kombination av vårt eget säkerhetstänkande och fokus på effektiva maskiner tillsammans med de tekniker och noggrannhetstänkande hos Atle Trädfällare.

Idag erbjuder vi trädfällning från mark och sektionsfällning uppe i träd. Allt vi fäller kan vi bortforsla till någon av våra depåer där stockar och ris återanvänds till flis och massaved. För Lysekil har vi vårt upplag vid Gåseberga Industriområde mellan Brastad och Lysekil.

Jättesälg som tog över trägården i Brastad

En stor sälg som hängde in in över trägården och in mot huset hade tagit över. Mycket löv att kratta och plocka ur takrännor, gräsmatta och häck som saknade ljus. Nu är det andra tider.

Bilder från fällningar i Lysekil i vinter

Eftersom vintern verkar ha gett sig för i år kommer här några bilder från våra fällningar några smällkalla dagar i början av februari.  Det var klarblå himmel, gnistrande snö fantastiskt fint ljus och många minusgrader på mornarna och de är så vi kommer att minnas dessa dagar.

Eftersom vi har lite mycket att tänka på är det sällan man kommer ihåg att ta kort både före och efter man fäller. Oftast kommer man på det när träden är fällda och ljuset kommer fram att varför tog man inte ett kort innan vi började. Här fick vi i alla fall med både före och efterbilder från Trellebystrand.

Varför anlita Lundens Gård för trädfällning Lysekil?

Med en mängd olika arborister och trädfällare som erbjuder trädfällning i Lysekil är det inte helt enkelt att veta vilken aktör som är det bästa valet för just dig. 

Oavsett vem du väljer att anlita är det viktigt att aktören har lång erfarenhet, kompetent personal, bred kunskap, den rätta utrustningen och att de arbetar utifrån ett högt säkerhetstänk. Detta för att säkerställa att allt går rätt till enligt dina önskemål och att dina träd tas hand om på ett säkert och tryggt sätt. 

Här på Lundens Gård arbetar vi hårt för att kunna erbjuda dig som kund hos oss trygg och säker trädfällning i Lysekil. Säkerhet är en grundpelare i våra arbetsmetoder och något som vi prioriterar högt när vi är ute och fäller träd. 

Vi jobbar med ett flertal säkerhetsåtgärder för att garantera ett tryggt resultat för alla inblandade, exempelvis använder vi oss alltid av säkring med stålwire vid markfällning av träd som står nära hus, vägar och ledningar. Våra arborister klättrar upp högt i trädet för att fästa wire för att skapa en stor kraft när trädet behöver dras åt det håll som det ska falla. Detta är 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock och säkringstampar med många tons brottstyrka, som i sin tur sitter i vår stora och stabila 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. Detta gör vi  för att garantera ett så tryggt resultat som möjligt för dig som kund. 

Vi kan hjälpa dig med alla sorters träd i trädgårdsmiljö såväl som stads- och skogsmiljö, oavsett hur svåra de än är. Förutom trädfällning erbjuder vi även en mängd andra kvalitativa trädtjänster. Våra kunder består av allt från privatpersoner och kommuner till företag och bostadsrättsföreningar. Förutom i Lysekil utför vi även trädfällning på Tjörn, Orust, Stenungsund, Uddevalla, Bokenäs, Munkedal, Lidingö, Täby, Danderyd och Huddinge samt även i Vänersborg och Trollhättan.

Fördelar med att anlita oss som arborister:

Vårt heltäckande utbud av trädtjänster

Trädfällning från mark

Fällning av träd från marken är den mest effektiva metoden för trädfällning och en som vi använder när det finns tillräckligt med fri yta runt omkring trädet som ska fällas. Markfällning utförs genom att fälla trädet direkt från marken med en av våra avancerade proffssågar för att det sedan ska kunna falla och landa på en fri yta på marken. 

Det bästa med markfällning är att det är en extremt tids- och kostnadseffektiv fällningsteknik som med våra avancerade sågar, låter oss fälla ett stort antal träd på kort tid. För dig som kund hos oss innebär detta en låg kostnad och ett snabbt och smidigt utförande. 

Även då markfällning låter simpelt bör det aldrig göras av någon som saknar rätt kunskap och erfarenhet. Den rätta utrustningen, en bred kunskap och ett högt säkerhetstänk är a och o för en korrekt utförd markfällning. 

Tack vare våra arboristers mångåriga erfarenhet, sin skicklighet och kunskap fäller vi träd och beräknar exakt var på marken de kommer landa. Detta möjliggör markfällning av mycket svåra träd, vilket innebär högsta möjliga trygghet och dessutom ett lägre pris för dig som kund då vi kan fälla träd från marken istället för att behöva klättra upp och fälla i bitar. 

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

Det är långt ifrån varje gång som vi har möjlighet att fälla ett träd direkt från marken. När vi ska fälla ett träd som står nära hus, ledningar, vägar och annan känslig omgivning behöver vi istället klättra upp i trädet och fälla det i bitar. Vi gör detta för att undvika att trädet orsakar skador på den känsliga omgivningen runt omkring. I vissa fall väljer vi att ta fram vår skylift för att sektionsfälla olika träd, speciellt om de är ovanligt höga. 

Stubbfräsning Lysekil

Vi erbjuder även stubbfräsning i Lysekil som del av vårt kompletta utbud av trädtjänster. Hos oss går det lika bra att endast beställa en stubbfräsning eller kombinera det med trädfällning och bortforsling för att få ett paketpris på alltihop. 

Efter en trädfällning så blir stubben naturligtvis kvar efteråt. Detta kan medföra ett negativt helhetsintryck av din trädgård. Stubbar innebär dessutom en fara för små barn och de drar mer än ofta till sig skadedjur, insekter och svamp som i sin tur kan skada resten av din trädgård. 

Den goda nyheten är att vi med våra effektiva och smidiga maskiner för stubbfräsning kan göra flis av stubben och lämna området snyggt och prydligt. När du som privatperson anlitar oss för stubbfräsning i Lysekil kan du även använda RUT-avdraget och spara 50% på arbetskostnaden. 

Bortforsling

När det kommer till att forsla bort överblivet material, ris och grenar efter en trädfällning eller beskärning använder vi vår specialbyggda skogsvagn för att forsla bort allt på ett effektivt och smidigt sätt. Bortforsling kombineras ofta med trädfällning och stubbfräsning. 

Beskärning

Vi arbetar inte bara som arborist o med trädfällning Lysekil. För dig som har ett träd som du inte vill fälla, men som du vill förbättra, är beskärning tjänsten för dig. När vi utför beskärning kan vi drastiskt förbättra utseendet och hälsan av dina träd, buskar och häckar samtidigt som vi gör dem mer funktionella.

Vedkapning

Varför ska du slänga dina fällda träd när de istället kan ge dig och din familj mysiga kvällar framför brasan månader framöver? Genom vedkapning gör vi ved av dina fällda träd som du sedan kan använda för att värma upp ditt hus under årets kyliga dagar. Denna tjänst kombineras ofta med trädfällning. 

Välkommen att kontakta våra arborister för trädfällning och stubbfräsning i Lysekil

Vi ser fram emot att höra från dig och hitta en professionell och trygg lösning för vad du än behöver hjälp med. Vår trevliga personal svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar och finns här för dig under hela uppdragets gång. 

Vi kommer gärna ut för att titta på dina träd för att sedan ge dig ett fast prisförslag. Vi hjälper dig som privatperson att använda RUT-avdraget och spara 50% av kostnaden på samtliga av våra tjänster. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag för stubbfräsning och trädfällning i Lysekil.

Vi erbjuder våra trädgårdstjänster runt om i Lysekil som Brastad, Brodalen, Grundsund, Fiskebäckskil, Rågårdsvik, Skalhamn, Rixö och Slävik. 

Kontakta oss