Trygg och säker fällning

Vi erbjuder professionell trädfällning från mark och uppe i träd. Vi arbetar på Orust, Tjörn, Stenungsund, Uddevalla, Lysekil  fastlandet runt om öarna. Eftersom vårt fokus alltid har varit och är trygg och säker fällning har vi avancerad utrustning, många olika specialsågar, traktor med skogsvagn, skylift och kan säkra svåra träd med stålwire.

Vi arbetar på många olika orter, normalt samlar vi ihop arbeten och kör koncentrerat på ett ställe tills jobben där är färdiga. Sedan packar vi ner traktorn och åker vidare till nästa ställen. 

 

Läs mer om våra tjänster här

 

Här är de områden som vi fokuserar på:

 Ring 0708-276315 för att boka hembesök och få en gratis offert.

Vi har alla behörigheter, F-skatt och ansvarsförsäkring IF 10 Mkr.

Exempel på arbeten vi gjort

Före och efter

Nedan några bilder från sista veckornas fällningar. Före och efter trädfällning. Äntligen är de mörka träden borta, kvällssolen kommer fram, det farliga trädet är borta mm.

                  EFTER                    FÖRE (titta noga)

Mera kvällssol Ja hur glad blev inte denna husägare som blev av med 12 långa björkar i väster.

          FÖRE                               EFTER

Mera kvällssol 2. Skönt att bli av med dessa granar som skymde västersolen. Längre och skönare kvällar väntar..

           FÖRE                                 EFTER

Bättre utskit. Tolv granar i söder nu borta. Härlig utsikt. Hyfsad svår fällning intill väg och tele ledningar som fungerade mycket bra. Marcus till vänster, Henrik Husägare i mitten och Dan till höger.

Livet som trädfällare

Mycket ris blir det… Det är ofta att man underskattar hur mycket ris det blir när man tar ner träd. Senaste tiden har det blivit några rejäla lass. Rekordet blev nog i början av juli när vi kapade träd för en vägförening i Svanesund. Sådana arbeten kan vara rätt svettiga så här års så Ingemar till vänster kvalar nog inte in som modell…

Och mycket krattning… Det är nästan så att krattan används mer än motorsågar.

Städning Dalby

Småkvist och döda grenar fyllde här två halva storsäckar. Glass väntar efter denna varma dag.

Rassy kapning 2.jpg

 

 

Sektionsfällning

I bland behöver man upp i träden för att det är för trångt på marken.  Här är Ingemar uppe i en idegran i Ellös. Viktigt med fällskäret även uppe i trädet.

 

 

 

 

Farliga träd

Stora träd intill hus känns ibland både olustigt och osäkert. Knäckta nedfallande grenar kan komma från vilka träd som helst oavsett träslag. Särskilt farligt kan det vara med träd som har lätt att utveckla röta som gran och björk. Tecken på att det finns röta är att stammen ofta kan ”bullig” ut nertill ofta med mörkare färg på barken som dessutom vill spricka. Skadade rötter kan ofta göra att det blir en knäck på trädet vid storm, vilket gör att trädet börjar luta.

Död alm

Död alm intill hus. Ett dött eller döende träd är ju inget man vill ha kvar nära sitt hus. Almsjukan har tyvärr gjort et nytt ryck denna sommar. Alm är ett hårt trädslag och bryts sällan av utan faller oftast på grund av att rötterna rör sig. Trädet är förvånansvärt intakt även efter flera år och farligt tungt. På bilden har vi fällt en sådan alm på säkert sätt framför huset, säkrat med kraftig stålwire och brytblock.

                                                          FÖRE

Exempel på björk med skadade rötter som knäckts och som lutar in över hus.

                                                           EFTER

Mycket bättre för gäststugan nu när när den lutande björken är nere och kubbad till ved.

Ännu en hög häck.

Häckar kan ju bokstavligt växa en över huvudet. Cypresser har ju ganska så grunda partier med gröna blad, vilket gör att man inte kan klippa dem för hårt. Nedan exempel på en sådan 3 meters häck som hade blivit för stor.

Fällningar i början av april.

Våren börjar närma sig. Nu är det fullt upp med fällningar oftast hinns det inte med att ta kort men denna veckan så… Oftast står träden nära hus och då får Atle  bra träning!

Fallstudie av gran!

En s k Höggeröds-gran nära Henån. Denna och totalt 120 andra togs ner i november i fjol och i februari i år.

Huggning i Henån i februari!

Med vägvakt.

Bakgrund

Trädfällning

Vi har genom åren fällt många träd i skogen som vi använt till våra byggnader och till ved. Nu fäller vi träd året runt nästan bara för andra, vi hinner knappt hugga något på våra egna marker. På Västkusten är det trädfällning året runt, mest på sommarhalvåret då fler människor är på Västkusten. När vi inte fäller träd på Västkusten fäller vi träd på Lidingö och omnejd. Här finns det stora villaområden och vi håller på mest i Norrort, dvs Lidingö, Täby och Danderyd samt Huddinge men gör även ”strandhugg” i Norrtälje och söder om stan i Värmdölandet mm.  I Stockholm hugger vi mest  tillsammans med Atle Trädfällare AB. Atle själv är en mycket duktig huggare och kan klättra med såg som få andra. När det är stora jobb jobbar vi även med andra oftast med trädgårdsföretaget SOS Lidingö.

Roburvägen med SOS

Här har vi tagit ner 4 jättebjörkar intill en kraftledning på Roburvägen på Lidingö. Atle till vänster, Igge i mitten och Robert till höger.

Exempel på häckklippning

Här gick det bra att förbättra utsikten samtidigt som insynsskyddet kunde behållas. Utsidan av häcken mot vägen som har en arbetshöjd på ca 4 meter kunde hanteras tack vare specialsågar.

Exempel på trädfällning med hjälp av saxlift.

En stor blodbok som tyvärr blivit allt sämre och var tvungen att tas ned. Bra med gott om plats kring trädet. Minus för kraftledningen.

Nu är trädfällning, beskärning, stubbfräsning, borttagning av träd och kvist med i RUT-sytemet, vilket medför 50% bidrag på arbetet.

  • Vi fäller träd från marken eller uppe i träd i delar.
  • Vi forslar bort träd och kvistar från trädgården och fräser bort gama stubbar.
  • Vill du använda ved själv kan vi kapa veden åt dig och till och med klyva den.
  • Vi har alla behörigheter, skyddsutrustning och ansvarsförsäkringar.

2013-05-11 19.11.29

Vi använder traktor och skogsvagn för att effektivt ta hand om träd och kvistar.  Om det går winshar vi fram träd och grenar från trädgården mha särkskild pulka för att inte få skador på gräsmattor.V