Trädfällning

Oj sicken månad (April 2019)

Fullt upp med fällningar på många ställen. Vi hann med 26 ställen både på Orust, Tjörn, Brastad, Lysekil och på Lidingö/Täby/Danderyd. Mycket att göra betyder oftast få bilder. Tack vara en trevlig kund i Ellös fick vi dock en fallstudie av en stor björk som stod och lutade in mot deras hus. Traktorn med säkerhetswire och brytblock fick vara med.

 

Fällningar i början av april.

Våren börjar närma sig. Nu är det fullt upp med fällningar oftast hinns det inte med att ta kort men denna veckan så… Oftast står träden nära hus och då får Atle  bra träning!

 

Fallstudie av gran!

En s k Höggeröds-gran nära Henån. Denna och totalt 120 andra togs ner i november i fjol och i februari i år.

 

Huggning i Henån i februari!

Med vägvakt.

 

Bakgrund

Trädfällning

Vi har genom åren fällt många träd i skogen som vi använt till våra byggnader och till ved. Nu fäller vi träd året runt nästan bara för andra, vi hinner knappt hugga något på våra egna marker. På Orust, Tjörn med omnejd är det mest trädfällning under sommarhalvåret då fler människor på Västkusten den tiden. När vi inte fäller träd på Västkusten fäller vi träd på Lidingö och omnejd. Här finns det stora villaområden och vi håller på mest i Norrort, dvs Lidingö, Täby och Danderyd men gör även ”strandhugg” i Norrtälje och söder om stan i Värmdölandet mm.  I Stockholm hugger vi tillsammans med Atle Trädfällare AB. Atle själv är en mycket duktig huggare och kan klättra med såg som få andra. När det är stora jobb jobbar vi även med andra oftast med trädgårdsföretaget SOS Lidingö.

Roburvägen med SOS

Här har vi tagit ner 4 jättebjörkar intill en kraftledning på Roburvägen på Lidingö. Atle till vänster, Igge i mitten och Robert till höger.

Exempel på häckklippning

Här gick det bra att förbättra utsikten samtidigt som insynsskyddet kunde behållas. Utsidan av häcken mot vägen som har en arbetshöjd på ca 4 meter kunde hanteras tack vare specialsågar.

 

Exempel på trädfällning med hjälp av saxlift.

En stor blodbok som tyvärr blivit allt sämre och var tvungen att tas ned. Bra med gott om plats kring trädet. Minus för kraftledningen.

Nu är trädfällning, beskärning, stubbfräsning, borttagning av träd och kvist med i RUT-sytemet, vilket medför 50% bidrag på arbetet.

  • Vi fäller träd från marken eller uppe i träd i delar.
  • Vi forslar bort träd och kvistar från trädgården och fräser bort gama stubbar.
  • Vill du använda ved själv kan vi kapa veden åt dig och till och med klyva den.
  • Vi har alla behörigheter, skyddsutrustning och ansvarsförsäkringar.

2013-05-11 19.11.29Vi använder traktor och skogsvagn för att effektivt ta hand om träd och kvistar.  Om det går winshar vi fram träd och grenar från trädgården mha särkskild pulka för att inte få skador på gräsmattor.