Ett tryggt och säkert val för trädfällning och stubbfräsning på Tjörn

"Vi tackar för väldigt bra och proffsigt samarbete och kommer rekommendera er till andra avdelningar på Tjörn för Trädfällning." - Patrik Forsberg Tjörns Kommun

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Trädfällning Tjörn

Har du med hus på Tjörn behov av hjälp av arborister med träd i din trädgård och tomt är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, fräsa stubbar, att beskära träd, plantera häck, ta hand om trädgårdsavfall, klippa häck som är lätta eller svårare mm. På Lundens Gård erbjuder vi stubbfräsning, beskärning, bortforsling, trädgårdsarbete, röjning av sly, häckklippning och trädfällning på hela Tjörn.
 

För att hantera allt material från träd och buskar har vi har en egen depå för återvinning vid uppfarten till Heås Återvinning, där vi samlar ihop och återvinner stockar och ris. Där lägger vi  stora upplag och flisar dessa ett par gånger per år. Denna flis blir sedan bränsle i närliggande värmeverk. 

På Lundens Gård strävar vi efter att kunna erbjuda dig som kund ett komplett, heltäckande utbud av kvalitativa trädtjänster som förutom trädfällning på Tjörn även inkluderar stubbfräsning, beskärning och bortforsling. Eftersom vårt fokus är att finnas för våra kunder som det trygga och säkra valet när det kommer till träd, jobbar vi alltid utifrån ett mycket högt säkerhetstänk i allt vi gör. Därför använder vi avancerad utrustning och har alltid mycket marginal och på svåra träd har vi ofta tredubbel säkring i form av wire, fällriktare och kilar.  Även om vi förstås har heltäckande försäkringar, så är vi stolta över att aldrig ha behövt utnyttja dessa. 

Vi lägger mera tid på förberedelser inför trädfällningar och vi är nöjda om kunderna tycker att fällningen har varit mycket kontrollerad och säker.

Är du intresserad så är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt hembesök. Vi ger dig alltid fasta priser som numera är mycket fördelaktig p g a RUT-avdraget, vilket sparar dig hela 50% av arbetskostnaden.

* Nyhet På Tjörn nu även trädgård och grävarbeten

Trädgård

Behöver du hjälp med dränering av hus och trädgård och andra grävarbeten. Vi hjälper villaägare  med liten och högeffektiv trädgårdsgrävare.

”Vi ska vara ett tryggt och säkert val för trädfällning” 

Ingemar Rickenlund, Lundens Gård

Jag hade arbetat med trädfällning, gallring och röjning, beskärning i hela mitt liv på våra egna gårdar och arrendemarker och så en dag för sju år sedan mötte jag Atle Trädfällare, en närmast legendarisk arborist på Lidingö. Vi jobbade tillsammans under flera vintrar på Lidingö och 2017 satte vi upp skylten vid vår gård på Orust och numera hugger vi träd 250 dagar om året. Vårt sätt att arbeta är en kombination av vårt eget säkerhetstänkande och fokus på effektiva maskiner tillsammans med de tekniker och noggrannhetstänkande hos Atle Trädfällare.

Idag erbjuder vi trädfällning från mark och sektionsfällning uppe i träd. Allt vi fäller kan vi bortforsla till någon av våra depåer där stockar och ris återanvänds till flis och massaved. På Tjörn har vi numera upplag i närheten av Heås återvinning.

Fördelar med att anlita Lundens Gård för trädfällning på Tjörn

På grund av den höga säkerhetsrisken är det alltid viktigt att välja en arborist med erfarenhet och som verkligen vet vad de gör när det kommer till trädfällning på Tjörn. Därför har vi utvecklat våra metoder för trädfällning och vårt arbetssätt med högsta möjliga säkerhet i åtanke. Detta för att garantera optimal trygghet för både oss själva, dig som kund och vår omgivning. 

Exempelvis använder vi alltid stålwire vid markfällning av träd intill hus, ledningar och vägar för att garantera högsta möjliga trygghet och undvika olyckor. Våra arborister och trädfällare klättrar högt upp i trädet för att sedan på ett säkert sätt fästa vår stålwire. Anledningen till detta är för att kunna skapa stor kraft när trädet sedan ska dras åt hållet som det kommer falla. Vanligtvis använder vi 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock samt säkringstampar som har många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn.

Oavsett om du behöver hjälp med trädfällning i trädgården, på bakgården, i ett skogsområde eller på vilken annan plats som helst kan vi på Lundens Gård hjälpa dig. 

Under många år har vi erbjudit trädfällning på Tjörn och våra övriga trädtjänster till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Varje enskilt uppdrag börjar med att vi har en konversation med kunden där vi diskuterar vad som behövs göras, varpå vi sedan erbjuder en skräddarsydd lösning. 

Sedan gör vi allt som krävs för att du ska bli så nöjd som möjligt med vår service och kunna lämna dina problematiska träd bakom dig, även om detta innebär att göra det lilla extra som inte alltid förväntas. 

Förutom på Tjörn erbjuder vi våra trädtjänster i områden

Varför anlita Lundens Gård som din arborist?

Exempel på några av våra tidigare uppdrag och fällningar på Tjörn

Jättesälg på Rönnäng IP

Efter den gamla och fin sälgen hade fått slagsida var det ur säkerhetssynpunkt tvunget att ta ned trädet. Med så stor lutning är det stor risk att trädet kan spjälka sig och eftersom sälg har en förmåga att växa samman utan att helt sitta ihop behövde vi sätta dubbla stålwire runt trädet så att det inte skulle dela sig under fällningen. En av de mest riskabla fällningarna under hela 2021 som krävde mycket noggranna förberedelser. Det slutade gott och väl med fällningen.

Nedtagning av lutande alm på Höviksnäs

Mycket mera ljus och mindre krattande och rensa takrännor blev det efter nedtagning av denna lutande alm.

Nedtagning av död alm i Sibräcka

Före nedtagning av död alm
Efter nedtagning av almen

Trygg och säker nedtagning av vindfälla på Tjörn.

Trygg och säker nedtagning av vindfälla. Många vindfällor plockades ner på Mjörn under augusti och september.

Fällning av stor ask nära hus

Trädfällning Tjörn Stor Ask intill hus
Fällning av ask Tjörn
Trädfällning av ask

En stor och ståtlig ask men tyvärr nära hus behövdes fällas.

Fällning av stora ekar

Trädfällning Tjörn

Endast en bild blev sparad från detta projekt. Tre stora ekar intill ett bostadshus på Tjörn behövdes tas ner.

Fällning av döende almar i Kromeröd

Trädfällning Tjörn
Trädfällning Kromeröd Tjörn Stora döda almar 2
Fällning av almar i Kromeröd
Trädfällning Tjörn

Ännu ett offer av almsjukan. Flera jättestora ståtliga almar med fin krona fick fällas då dessa drabbats av almsjuka. Det mesta kunde tas till vara till ved.

Fällning av stor björk intill litet förråd i Trankoket

En större björk hade gjort livet surt för taket på det lilla förrådet. En dag i april satte vi tänderna i den och efteråt blev taket på förrådet mycket gladare.

Fällning av jättebjörk en varm julidag

Djupvik en av de varmare dagarna i sommar. En jättebjörk nära huset som blivit alt för stor.

Den stora björken - ett ståtligt träd
Kvistar och toppen kapad. Nu ska bara stocken fällas

En komplett trädservice

Markfällning / precisionsfällning

Markfällning eller precisionsfällning är en fällningsteknik som vi använder ofta ute på våra uppdrag på Tjörn och resten av områdena som vi är verksamma i på västkusten. Med hjälp av våra avancerade proffssågar kan vi fälla trädet direkt från marken så att det sedan på ett tryggt och säkert sätt kan falla och landa fritt på marken bredvid. 

Tack vare vår avancerade utrustning kan vi effektivt markfälla många olika typer av träd. För dig som kund innebär detta en lägre kostnad eftersom detta är en av de mest kostnadseffektiva fällningsteknikerna. 

För många kan precisionsfällning låta som en enkel uppgift att själv utföra. Detta leder till att många försöker fälla sina träd på egen hand, men många gånger med skador på människor och omgivningen som oavsiktligt resultat. Detta kan undvikas genom att istället anlita en trädfällare med erfarenhet, skicklighet och som prioriterar säkerhet och trygghet för alla inblandade.  

Tack vare vår långa erfarenhet, breda kunskapen och avancerade proffssågar kan vi med hög precision beräkna var trädet kommer landa på marken. Detta gör det möjligt för oss att markfälla väldigt svåra träd med denna teknik. Detta innebär optimal trygghet för dig som kund och även en lägre kostnad då vi inte behöver använda mer tidskrävande tekniker.

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

Ibland är inte fällning av ett träd direkt från marken möjligt då det inte har tillräckligt med fri yta omkring sig. I sådana fall är sektionsfällning eller avancerad trädfällning som det ibland kallas en metod som vi gärna använder.  

Vid sektionsfällning så fälls trädet genom att trädfällaren klättrar upp i trädet för att sedan kapa det i olika sektioner eller bitar, som sedan hissas ned med hjälp av rep och linor. 

För särskilda fall kan vi välja att plocka fram vår effektiva och användbara skylift, t.ex när det handlar om träd som är väldigt höga. Vilken metod som vi väljer att använda beror på omständigheterna för just det träd som ska fällas och dess omgivning.

Stubbfräsning

Stubbfräsning är en av våra tjänster och en som en stor mängd av våra kunder väljer att kombinera med trädfällning och/eller bortforsling. Om du endast vill ha bort dina stubbar så kan du självklart anlita oss enbart för stubbfräsning. 

Vi har effektiva maskiner och bred kunskap, vilket är något som krävs för att snabbt och smidigt kunna göra dina stubbar till ett minne blott och lämna området snyggt och prydligt. Materialet som lämnas kvar efter stubben kan sedan användas som material i trädgården eller på annat sätt.

Bortforsling

När vi färdigställt en fällning av ett träd, en stubbfräsning eller en beskärning så kan vi ordna så att allt överblivet material forslas bort och området lämnas mer trivsamt än när vi kom. Vid bortforsling använder vi gärna vår effektiva och smidiga specialbyggda skogsvagn. 

Beskärning av träd, häck eller buske

Har du ett träd, buske eller häck som behöver trimmas eller beskäras? Då kan beskärning mycket väl vara något för dig.

Vedkapning

När ett träd fällts så har vi två val, nämligen att göra oss av med trädet eller att använda det för att göra ved. Det senare alternativet är naturligtvis att föredra. På så sätt kan du utnyttja ditt fällda träd på bästa sätt och du får ved som du sedan kan använda för att värma upp ditt hem under kyliga dagar.

Välkommen att kontakta oss redan idag för trädfällning på Tjörn

Varmt välkommen att höra av dig till vårt vänliga team redan idag. Om du har några frågor eller funderingar gällande någon av våra trädtjänster svarar vi mer än gärna på dem. 

Du har möjligheten att prata med oss direkt genom att ringa oss på telefonnumret nedan eller genom att skicka oss ett mejl. Oavsett vilken kontaktmetod du väljer ser vi fram emot att höra från dig och hjälpa dig med dina träd. Hos oss får du alltid fasta priser utan överraskningar, ett kostnadsfritt hembesök och du har även möjlighet att använda RUT-avdraget, vilket spar dig 50% av hela arbetskostnaden för trädfällning på Tjörn eller någon av våra andra tjänster.