Ett tryggt och säkert val för trädfällning på Tjörn

Trädfällning

Trädfällning

Stubbfräsning

Stubbfräsning

Beskärning

Beskärning

Bortforsling

Bortforsling

På Lundens Gård strävar vi efter att kunna erbjuda dig som kund ett komplett, heltäckande utbud av kvalitativa trädtjänster som bland annat inkluderar stubbfräsning, beskärning och trädfällning på Tjörn. Samtidigt vill vi vara det trygga & säkra valet för våra kunder. 

Vi har lång erfarenhet av att fälla träd, besitter en bred och omfattande kunskap och samtidigt jobbar vi alltid utifrån ett mycket högt säkerhetstänk i allt vi gör. Ute på våra uppdrag använder vi avancerad utrustning och har heltäckande försäkringar för optimal trygghet. 

Varmt välkommen att kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt hembesök. Vi ger dig alltid fasta priser och hos oss har du även möjlighet att använda RUT-avdraget, vilket sparar dig hela 50% av arbetskostnaden.

Fördelar med att anlita Lundens Gård för trädfällning på Tjörn

På grund av den höga säkerhetsrisken är det alltid viktigt att välja en arborist med erfarenhet och som verkligen vet vad de gör när det kommer till trädfällning på Tjörn. 

Vi har utvecklat våra metoder för trädfällning och vårt arbetssätt med högsta möjliga säkerhet i åtanke. Detta för att garantera optimal trygghet för både oss själva, dig som kund och vår omgivning. 

Exempelvis använder vi alltid stålwire vid markfällning av träd intill hus, ledningar och vägar för att garantera högsta möjliga trygghet och undvika olyckor. Våra arborister och trädfällare klättrar högt upp i trädet för att sedan på ett säkert sätt fästa vår stålwire. Anledningen till detta är för att kunna skapa stor kraft när trädet sedan ska dras åt hållet som det kommer falla. Vanligtvis använder vi 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock samt säkringstampar som har många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn.

Oavsett om du behöver hjälp med trädfällning i trädgården, på bakgården, i ett skogsområde eller på vilken annan plats som helst kan vi på Lundens Gård hjälpa dig. 

Under flera år har vi erbjudit trädfällning och våra övriga trädtjänster till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Varje enskilt uppdrag börjar med att vi har en konversation med kunden där vi diskuterar vad som behövs göras, varpå vi sedan erbjuder en skräddarsydd lösning. 

Sedan gör vi allt som krävs för att du ska bli så nöjd som möjligt med vår service och kunna lämna dina problematiska träd bakom dig, även om detta innebär att göra det lilla extra som inte alltid förväntas. 

Förutom på Tjörn erbjuder vi våra trädtjänster i områden som bland annat inkluderar, men som inte är begränsade till:

Varför Lundens Gård?

  • Ett team av trädfällare & arborister med lång erfarenhet och bred kunskap
  • IF ansvarsförsäkring på 10 Mkr
  • Alla nödvändiga behörigheter
  • Alltid fasta priser
  • Möjligheten att använda RUT-avdrag på våra trädtjänster för att spara 50% av arbetskostnaden
  • Kostnadsfria hembesök och offerter
  • Avancerad utrustning som inkluderar skylift, proffssågar och traktor med skogsvagn.
  • Vi erbjuder även andra tjänster som t.ex stubbfräsning, bortforsling och beskärning som kan kombineras med trädfällning

Exempel på några av våra tidigare uppdrag och trädfällningar på Tjörn

Fällning av stor ask nära hus

Trädfällning Tjörn Stor Ask intill hus
Fällning av ask Tjörn
Trädfällning av ask

En stor och ståtlig ask men tyvärr nära hus behövdes fällas.

Fällning av stora ekar

Trädfällning Tjörn

Endast en bild blev sparad från detta projekt. Tre stora ekar intill ett bostadshus på Tjörn behövdes tas ner.

Fällning av döende almar i Kromeröd

Trädfällning Tjörn
Trädfällning Kromeröd Tjörn Stora döda almar 2
Fällning av almar i Kromeröd
Trädfällning Tjörn

Ännu ett offer av almsjukan. Flera jättestora ståtliga almar med fin krona fick fällas då dessa drabbats av almsjuka. Det mesta kunde tas till vara till ved.

En komplett trädservice

Markfällning / precisionsfällning

Markfällning eller precisionsfällning är en fällningsteknik som vi använder ofta ute på våra uppdrag på Tjörn och resten av områdena som vi är verksamma i på västkusten. Med hjälp av våra avancerade proffssågar kan vi fälla trädet direkt från marken så att det sedan på ett tryggt och säkert sätt kan falla och landa fritt på marken bredvid. 

Tack vare vår avancerade utrustning kan vi effektivt markfälla många olika typer av träd. För dig som kund innebär detta en lägre kostnad eftersom detta är en av de mest kostnadseffektiva fällningsteknikerna. 

För många kan precisionsfällning låta som en enkel uppgift att själv utföra. Detta leder till att många försöker fälla sina träd på egen hand, men många gånger med skador på människor och omgivningen som oavsiktligt resultat. Detta kan undvikas genom att istället anlita en trädfällare med erfarenhet, skicklighet och som prioriterar säkerhet och trygghet för alla inblandade.  

Tack vare vår långa erfarenhet, breda kunskapen och avancerade proffssågar kan vi med hög precision beräkna var trädet kommer landa på marken. Detta gör det möjligt för oss att markfälla väldigt svåra träd med denna teknik. Detta innebär optimal trygghet för dig som kund och även en lägre kostnad då vi inte behöver använda mer tidskrävande tekniker.

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

Ibland är inte fällning av ett träd direkt från marken möjligt då det inte har tillräckligt med fri yta omkring sig. I sådana fall är sektionsfällning eller avancerad trädfällning som det ibland kallas en metod som vi gärna använder.  

Vid sektionsfällning så fälls trädet genom att trädfällaren klättrar upp i trädet för att sedan kapa det i olika sektioner eller bitar, som sedan hissas ned med hjälp av rep och linor. 

För särskilda fall kan vi välja att plocka fram vår effektiva och användbara skylift, t.ex när det handlar om träd som är väldigt höga. Vilken metod som vi väljer att använda beror på omständigheterna för just det träd som ska fällas och dess omgivning.

Stubbfräsning

Stubbfräsning är en av våra tjänster och en som en stor mängd av våra kunder väljer att kombinera med trädfällning och/eller bortforsling. Om du endast vill ha bort dina stubbar så kan du självklart anlita oss enbart för stubbfräsning. 

Vi har effektiva maskiner och bred kunskap, vilket är något som krävs för att snabbt och smidigt kunna göra dina stubbar till ett minne blott och lämna området snyggt och prydligt. Materialet som lämnas kvar efter stubben kan sedan användas som material i trädgården eller på annat sätt.

Bortforsling

När vi färdigställt en fällning av ett träd, en stubbfräsning eller en beskärning så kan vi ordna så att allt överblivet material forslas bort och området lämnas mer trivsamt än när vi kom. Vid bortforsling använder vi gärna vår effektiva och smidiga specialbyggda skogsvagn. 

Beskärning av träd, häck eller buske

Har du ett träd, buske eller häck som behöver trimmas eller beskäras? Då kan beskärning mycket väl vara något för dig.

Vedkapning

När ett träd fällts så har vi två val, nämligen att göra oss av med trädet eller att använda det för att göra ved. Det senare alternativet är naturligtvis att föredra. På så sätt kan du utnyttja ditt fällda träd på bästa sätt och du får ved som du sedan kan använda för att värma upp ditt hem under kyliga dagar.

Välkommen att kontakta oss redan idag

Varmt välkommen att höra av dig till vårt vänliga team redan idag för trädfällning på Tjörn eller om du är intresserad av någon av våra övriga trädtjänster. 

Du har möjligheten att prata med oss direkt genom att ringa oss på telefonnumret nedan eller genom att skicka oss ett mejl. Oavsett vilken kontaktmetod du väljer ser vi fram emot att höra från dig och hjälpa dig med dina träd. Hos oss får du alltid fasta priser utan överraskningar, ett kostnadsfritt hembesök och du har även möjlighet att använda RUT-avdraget, vilket spar dig 50% av hela arbetskostnaden.