Trygg och säker trädfällning och stubbfräsning i Stenungsund

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.” – Ulla G. Kamperöd

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Trädfällning Stenungsund

Vi erbjuder trädfällning i Stenungsund, både från mark och uppe i träd som arborister. För dig med hus i Stenungsund kan vi hjälpa till med att fälla träd, fräsa stubbar, att beskära träd, ta hand om trädgårdsavfall, klippa häckar som är lätta eller svårare mm. På Lundens Gård erbjuder vi stubbfräsning, beskärning, häckklippning och trädfällning i hela Stenungsund kommun.

Alla våra tjänster utför vi med fokus på nöjda kunder och säkerhet. Vi har fällt träd under många år, besitter en stor kunskap och använder den senaste avancerade utrustningen för våra uppdrag. Detta i kombination med vårt höga säkerhetstänk garanterar att dina träd kan fällas på ett professionellt och säkert sätt.

Oavsett hur svåra och knepiga dina träd än verkar vara att fälla kan vi erbjuda en passande lösning. Vi önskar dig välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök och om du skulle ha några frågor besvarar vi dessa mer än gärna.

Hos oss kan du alltid räkna med fasta priser utan överraskningar och du kan även använda dig av RUT-avdraget och spara 50% av hela kostnaden.

Vilka fördelar finns med att anlita Lundens Gård för trädfällning i Stenungsund?

I mängden av företag som erbjuder trädfällning i Stenungsund kan det vara svårt att veta vilken aktör som kommer leverera det bästa resultatet.

En seriös aktör behöver ha den rätta erfarenheten, skicklig personal, avancerad utrustning och även arbeta utifrån ett högt säkerhetstänk. Detta för att undvika misstag och garantera en säker fällning och att dina önskemål uppfylls. 

Ett av våra mål på Lundens Gård är att kunna erbjuda våra kunder en trygg och säker fällning av dina träd. Säkerhet är något som vi alltid prioriterar väldigt högt ute på våra uppdrag.

En av våra säkerhetsåtgärder är att vi alltid använder oss av säkring med stålwire vid markfällning av träd intill hus, vägar och ledningar. Vi klättrar högt upp i trädet för att fästa wire, för att då kunna skapa väldigt stor kraft när trädet behöver dras åt det håll som det skall falla. Vi använder här 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock och säkringstampar med många tons brottstyrka, som i sin tur sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. Dessa och andra säkerhetsåtgärder är viktiga i sättet vi arbetar för att garantera en så trygg helhetsupplevelse som möjligt för dig som kund hos oss.

Vi hjälper regelbundet allt från privatpersoner till företag och bostadsrättsföreningar med trädfällning och vår övriga trädservice. Vi är flexibla och arbetar i allt från trädgårdsmiljö till skogs- och stadsmiljö. 

Vi börjar varje trädfällning med att lyssna på dina önskemål för att sedan göra det som krävs för att göra din vision till verklighet.  

Förutom i Stenungsund erbjuder vi även trädfällning på Tjörn, Orust, Lysekil, Uddevalla, Munkedal, Bokenäs, Lidingö, Täby, Danderyd och Huddinge.

Fördelar av att anlita oss inkluderar:

Exempel på några av våra tidigare fällningar i Stenungsund

Trädfällning Stenungsund
Trädfällning Stenungsund

I veckan fick vi ta fram klätterselen och traktor när en stor ek skulle fällas nere i Kode. Det gick bra att fälla från marken och vi använde skogskärrans stålwire för att säkra. Först upp i trädet och ta bort grenar som riskerade att ta med sig fina små träd i fallet. Tyvärr ingen slutbild då det blev mörkt

Fällning av stora almar nära lada i Ödsmål

Det var flera döda almar som lutade in mot ladans tak vid Ödsmål. Säkring med wire och säker fällning.

ödsmål före
ödsmål efter

Fällning av stor björk i Anfasteröd

Våra trädtjänster

Markfällning

Detta är en extremt effektiv metod för trädfällning som vi föredrar att använda när vi har bra med fri yta bredvid trädet som ska fällas. Vi utför en markfällning genom att direkt från marken fälla trädet med våra professionella motorsågar med hög precision. Vi beräknar sedan exakt var trädet kommer att landa på marken för att sedan fälla det. 

Fördelen med markfällning är att det är en mycket tids- och kostnadseffektiv teknik då vi med vår avancerade och precisa sågar kan fälla många träd på kort tid. Detta innebär en låg kostnad och ett snabbt färdigställt arbete för dig som väljer att anlita oss. 

Simpelt som det låter för den som inte är insatt så är markfällning i själva verket något som aldrig bör utföras av någon utan rätt kunskap och erfarenhet. Rätt utrustning, en bred kunskap och fokus på säkerhet är alla nödvändiga ingredienser i en trygg och korrekt utförd markfällning. 

Eftersom våra arborister fällt träd under många år, är enormt skickliga och använder avancerad och säker utrustning kan vi med hög säkerhet beräkna exakt var trädet kommer landa efter att det fällts. Detta gör det möjligt för oss att markfälla även väldigt svåra träd, vilket resulterar i högsta möjliga trygghet och även ett lägre pris för våra kunder då vi kan använda oss av markfällning istället för mer tidskrävande metoder.

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

Eftersom omständigheterna inte alltid är optimala för markfällning kan vi behöva använda oss av sektionsfällning istället. Det kan vara att trädet som ska fällas är extremt högt eller att hus, ledningar eller vägar finns nära trädet. 

Här fälls trädet genom att våra skickliga arborister klättrar upp i trädet för att kunna kapa det i olika sektioner som sedan hissas ned med hjälp av robusta rep och linor. Detta görs för att undvika att trädet landar på den känsliga omgivningen runt omkring.

Då och då väljer vi att använda vår effektiva skylift för att sektionsfälla olika träd. Detta gör vi exempelvis när det ovanligt höga träd som ska fällas.

Stubbfräsning

Vi erbjuder även stubbfräsning i Stenungsund, antingen i kombination med trädfällning eller som en enskild tjänst. 

När vi fäller träd så blir stubben kvar efteråt, vilket kan göra att området ser misskött och tråkigt ut. Den goda nyheten är att vi med våra effektiva och smidiga maskiner för stubbfräsning kan göra flis av stubben och lämna området snyggt och prydligt.

Bortforsling

För bortforsling använder vi vår specialbyggda skogsvagn som på ett effektivt sätt kan forsla bort trädet och annat överblivet material som blivit kvar efter en fällning av ett träd, stubbfräsning eller beskärning. På så sätt kan vi lämna platsen ren och trevlig så att du kan använda denna nya yta på bästa sätt.

Beskärning

Har du ett träd som du inte vill ta bort, men som behöver snyggas till lite? Genom beskärning kan vi förvandla dina tidigare oestetiska träd till eleganta träd som nu passar in och bidrar till en trevlig atmosfär i din trädgård.

Vedkapning

Varför slänga ditt fällda träd när det kan ge dig och din familj mysiga kvällar framför brasan månader framöver? Genom vedkapning gör vi ved av ditt fällda träd som du sedan kan använda för att värma upp ditt hus under kyliga dagar.

Välkommen att kontakta våra arborister i Stenungsund

Kontakta oss redan idag för trädgårdstjänster eller trädfällning i Stenungsund med omnejd som Ödsmål, Stora Höga, Ucklum, Svenshögen och Jörlanda.  Vi ser fram emot att höra från dig och lära oss mer om ditt projekt. Därefter kan vi erbjuda dig en trygg lösning för dina trädproblem.

Vi kan helt kostnadsfritt komma ut och titta på dina träd för att sedan ge dig ett fast prisförslag. Du kan såklart även använda RUT-avdraget och spara hela 50% av kostnaden på våra tjänster. Varmt välkommen!

Kontakta oss