Trygg och säker trädfällning och stubbfräsning i Uddevalla

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.” – Ulla G. Kamperöd

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Trädfällning Uddevalla

Har du med hus i Uddevalla behov av hjälp av arborister med träd i din trädgård och tomt, är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, fräsa stubbar, att beskära träd, ta hand om trädgårdsavfall, klippa häckar som är lätta eller svårare mm. På Lundens Gård erbjuder vi stubbfräsning, beskärning, häckklippning och trädfällning i Uddevalla samt en hel rad andra kvalitativa tjänster som arborist. Oavsett vilka trädproblem du står inför kan du vara säker på att vi kan erbjuda en trygg och säker lösning.

Vår trädservice håller högsta kvalitet och vi klarar av att fälla träd som står nära elledningar eller hus och som är ovanligt höga. Vi erbjuder även kostnadsfria hembesök utan förpliktelse och vi hjälper dig mer än gärna att spara 50% av totalbeloppet genom användning av RUT-avdrag.    

Våra trädfällare är fullt behöriga, försäkrade och använder den senaste avancerade utrustningen. Våra arbetsmetoder har utvecklats med fokus på säkerhet och du kan läsa mer om våra säkerhetsåtgärder längre ned på denna sida.  

Om du önskar kommer vi ut på hembesök och ger vi alltid fasta priser utan några överraskningar. Varmt välkommen att kontakta oss, vi svarar mer än gärna på eventuella frågor.

Varför bör jag anlita Lundens Gård för trädfällning i Uddevalla?

För varje uppdrag som vi utför strävar vi efter att erbjuda dig som kund en professionell och trygg service som överstiger dina förväntningar. Säkerhet är något som alltid är centralt i vårt arbetssätt.

Ett bra exempel på vårt säkerhetstänk är att vi alltid använder oss av säkring med stålwire när vi fäller träd intill hus, vägar och ledningar. Vi klättrar högt upp i trädet för att fästa wire, för att då kunna skapa väldigt stor kraft när trädet behöver dras åt det håll som det skall falla. Vi jobbar med stålwire på 10 mm med dubbla wirelås, brytblock och säkringstampar med många tons brottstyrka, som i sin tur sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. Dessa och liknande säkerhetsprocedurer är alltid centrala i sättet vi arbetar för att garantera ett tryggt och säkert resultat.

Vår kundkrets består till största del av privatpersoner, men även företag och bostadsrättsföreningar anlitar oss regelbundet för vår kvalitativa trädfällning och övriga trädtjänster. Vi är flexibla och det finns inga träd som vi inte klarar av. När du anlitar oss lyssnar vi noga till dina behov och önskemål för att på så sätt leverera resultatet du är ute efter. 

Vi arbetar dessutom i många andra områden och kan hjälpa dig med trädfällning på Tjörn, Orust, Stenungsund, Lysekil, Bokenäs, Munkedal, Lidingö, Danderyd, Täby och Huddinge.

När du anlitar oss får du följande fördelar:

Fördelar med att anlita oss

Ståtliga furor i Ranneberg

Bakom ett förråd skulle det byggas en carport med grusat underlag. Först behövde det fällas flera stora tallar så det blev gott om plats för bilarna. Bygge påbörjas i vinter. Fällningarna i Ranneberg ägde rum på ett av vinterns mest hala dagar. Det var fullt schå med att få upp traktorn så vi kunde lasta ut stockar och grenar.

Björk i en liten villaträdgård i Fasseröd

En stor björk med vida grenar i en liten trädgård hade blivit för stor. Nu fullt med eftermiddagssol från terrassen.

Nedtagning av jättebok i Forshälla Sund

En solig dag i juli var det så dags att ta bort jätteboken vid parkeringen. En nyplanterad bokhäck under boken gjorde utmaningen lite svårare.

Höga tallar och björkar i Ulveviken

klätterbjörkar

Under några soliga och varma dagar i juni förbättrades utsikt och ljusinsläpp rejält. Flera av tallarna var över 30 meter, vilket är väldigt bra så nära havet.

Fällning av jättebokar i Bokenäs

Trädfällning Uddevalla

En av årets större pjäser fällde vi här vid Stora Klev på Bokenäset. Vi fick göra en tillfällig släde av stockar för att få upp rotstocken på vagnen. Denna vägde ca 1 ton.

Trädfällning av stora ekar i Saltkällan

Trädfällning Saltkällan Uddevalla

Fällning av stor ek i Saltkällan. Eken blev senare 5 st huggklubbar. 

Trädfällning av döende almar i Rotviksbro

Trädfällning Rotviksbro Uddevalla
Trädfällning Rotviksbro Uddevalla
Trädfällning Uddevalla Rotviksbro

Tyvärr många fina almar på bägge sidor om en liten å som hade drabbats av almsjuka. Totalt 23 träd fick fällas.

Vårt utbud av trädtjänster

Markfällning

Markfällning är en mycket effektiv fällningsteknik som vi jobbar med när gott om fri yta finns i trädets omgivning. En markfällning utförs genom att vi fäller trädet direkt från marken med våra avancerade proffssågar. Med dessa kan vi beräkna var trädet kommer att falla och landa på marken, vilket garanterar ett säkert resultat och förhindrar olyckor.

Anledningen till att vi gärna använder markfällning så ofta som vi har möjlighet är att det är en mycket tids- och kostnadseffektiv metod som låter oss fälla fler träd snabbare jämfört med andra metoder.

Även då markfällning kan låta enkelt för någon som inte är särskilt insatt kommer det inte utan stora risker. Rätt utrustning, lång erfarenhet, stor kunskap och viktigast av allt ett högt säkerhetstänk är A och O när det kommer till markfällning. 

Tack vare vår långa erfarenhet av trädfällning, omfattande kunskap, skicklighet och unika säkerhetsåtgärder kan vi utföra markfällning på ett säkert och professionellt sätt. Vi kan  markfälla även väldigt svåra träd och för dig som kund innebär detta en lägre kostnad då vi inte behöver använda andra, mer tidskrävande metoder.

Avancerad trädfällning

En annan fällningsteknik som vi ofta använder ute på våra uppdrag är avancerad trädfällning. Denna teknik används när omständigheterna av olika anledningar inte tillåter oss att fälla ett träd från marken. Detta är främst när det är väldigt höga träd som ska fällas eller när hus, ledningar och annan bebyggelse finns i omgivningen. 

När vi utför avancerad trädfällning klättrar trädfällaren upp i trädet för att sedan kapa och hissa ner det bit för bit. Under vissa omständigheter använder vi istället vår skylift för avancerad trädfällning, exempelvis för extremt höga träd.

Stubbfräsning

Har du gamla stubbar i din trädgård, erbjuder vi stubbfräsning som en del av vårt utbud av trädtjänster. Många väljer att kombinera detta med trädfällning, men det går även bra att beställa stubbfräsning som en enskild tjänst.

Bortforsling

Behöver du forsla bort överblivet ris och annat trämaterial efter en trädfällning kan vi hjälpa dig med detta. Vi använder vi vår effektiva, specialbyggda skogsvagn som är . Även denna tjänst kan kombineras med en eller flera av våra andra tjänster eller beställas för sig själv.

Beskärning av träd, buskar och häckar

Har du äppelträd som skjutit i höjden kan vi hjälpa dig att klippa ner dessa och forma om dem till en höjd som är lättare att plocka i från. Vi erbjuder beskärning av alla fruk- och prydnadsträd, nedklippning av buskar mm. Har du en häck som blivit för hög och behöver tas ned är du välkommen att kontakta oss för ett kostnadsförslag.

Vedkapning

Om du vill fylla på förrådet av ved för mysiga kvällar framför brasan, kan vi kubba upp ditt nyligen fällda träd. Denna tjänst är perfekt för dig som har ett träd som du vill ha fällt och samtidigt är i behov av lite extra ved. 

Välkommen att kontakta våra arborister i Uddevalla redan idag

  • Vi önskar dig varmt välkommen att höra av dig till oss redan idag för trädfällning i Uddevalla och vi ser fram emot att höra mer ditt projekt.
Vi erbjuder trädgårdstjänster runt om i hela Uddevalla som exempelvis Ammenäs, Forshälla, Herrestad, Ljungskile, Lane-ryr, Skredsvik, Sunningen, Lyckorna & Restenäs.

Du når oss enklast genom att antingen ringa oss via telefonnumret nedan eller genom att skicka ett mejl till oss. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök och offerter helt utan förpliktelser och vi hjälper dig även att applicera RUT-avdraget för att spara 50% av kostnaden på vår trädservice.

Kontakta oss