Trygg och säker trädfällning, stubbfräsning och trädgårdstjänster på Orust

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.” – Ulla G. Kamperöd

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Trädfällning Orust

Har du med hus på Orust behov av hjälp med träd i din trädgård och tomt är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och stubbfräsning och kan hjälpa dig att fälla träd, fräsa stubbar, att beskära träd, ta hand om trädgårdsavfall, klippa häckar som är lätta eller svårare mm. På Lundens Gård erbjuder vi stubbfräsning, beskärning, häckklippning och trädfällning på hela Orust. Vi fäller träd såväl direkt från marken som uppifrån och vi har många års erfarenhet av arbete som arborist och annan trädvård.

* Nyhet: På Orust nu även trädgård och grävarbeten

Trädgård

Behöver du hjälp med dränering av hus och trädgård och andra grävarbeten. Vi hjälper villaägare  med liten och högeffektiv trädgårdsgrävare.

Det var här på Orust det började. På Lundens Gård hade vi huggit i egna skogar och på arrendemarker kring åkrar. Här fällde vi stora och små träd och blev så småningom rätt stora på att sälja ved. Så en dag för 7 år sedan träffade vi Atle Trädfällare, en legendarisk arborist på Lidingö när vi jobbade med att skotta snö på Lidingö Kommun.

Vi kom sedan att jobba tillsammans med honom och hans kollegor under flera vintrar på Lidingö med omnejd. Det blev ett väldigt bra möte, vi hade med oss fäll-tekniker och arbetssätt med traktorer och skogsvagnar från skogen och han behärskade alla tekniker inne i trädgårdar. Jag minns att det var en chock för mig när vi skulle fälla träd i början, hur mycket arbete det var med att kratta och städa. Nu tillhör Atle de mer noggranna i branschen men efter hand blev detta en del av vår egen standard.  Sen en vårdag 2017 satte vi upp skylten om Trädfällning på Orust och resten är historia. Nu fäller vi mest träd av alla på Orust som fortfarande är vår största marknad.

Glädjande kommer Atle fortfarande till oss ett par veckor om året då vi hjälps åt med de allra svåraste uppdragen. Dessutom får vi en ovärderlig input på nya metoder och arbetssätt.

”Vi ska vara ett tryggt och säkert val för trädfällning” 

Ingemar Rickenlund, Lundens Gård

Idag erbjuder vi trädfällning från mark och sektionsfällning uppe i träd. De allra svåraste fällningarna där det krävs höghöjdsklättring arbetar vi tillsammans med Atle Trädfällare, som är en arborist i högsta klass. Allt vi fäller kan vi bortforsla till någon av våra depåer där stockar och ris återanvänds till flis och massaved. På Orust har vi numera upplag vid Ellös, Hälleviksstrand och vid Henån och vid Slussen.

På vårvinter, vår och höst beskär vi många träd och klipper även många svåra häckar.

Exempel på några av våra tidigare uppdrag och fällningar på Orust

Fällning av dålig björk vid Dalby i Henån

En gnistrande kall morgon i februari då vintern hade sitt grepp fångade vi denna bild på Atle Arborist som är i färd med att ta ner en dålig björk uppe vid Nordhamnen i Dalby.

Soluppgång över horisonten från Dalby

Fällning av lutande björk i Höggeröd

Både lada och ägare kan nu känna sig tryggare efter att den lutande björken kommit ner.  Det krävdes flera säkringar eftersom björken inte var helt frisk.

Fällning av döda almar på Tången Mollösund

Ännu en i raden av ståtliga almgrupper som dukat under av almsjukan  Svår placering vid djupt dike. Utsikt mot Lyrön.

Nedan flera bilder från fällningar på Orust då kameran hunnits med. För att se bättre – klicka på bilderna. Det tenderar att bli fokus på fällning av stora bjässar men också en del vardagsbilder.

Fällning av stor björk vid friggebod på Söbben

En av de varmaste dagarna i sommar fälldes denna stora björk som lutade in över friggeboden. På bilden till vänster ser vi vår arborist Atle i farten. Som vanligt är han så snabb att vi inte hann med att fota björken innan de flesta av grenarna redan var nere.

Fällning av stor ek i Varekil

Alldeles ovanför och intill sommarhuset stod denna stora ek. Enorma tyngde såklart och det blev dubbla stålwire mm för att säkert kunna fälla denna.

Vi erbjuder flera olika trädgårdstjänster runt om på Orust som exempelvis Ellös, Nösund, Mollösund, Hälleviksstrand, Tegneby, Henån, Varekil, Svanesund, Slussen, Stillingsön och Vindön. 

Kontakta oss