Trygg och säker trädfällning och stubbfräsning av arborister i Sotenäs

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.” – Ulla G. Kamperöd

Slipp skugga, förbättra utsikten eller bort med farliga träd inför höststormarna.

En stubbe i vägen eller en rabatt med rötter och stubbar? Då är stubbfräsning det enkla sättet.

Beskärning

Ibland behöver träden hjälp med att bli vackra. För fruktträd har beskärning en praktisk funktion.

Bortforsling

Det är ett tungt jobb att frakta bort ett fällt träd. Låt oss ta hand om det.

Häckklippning

En vacker klippt häck ramar in trädgården. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Lundens Gård - ett komplett urval av trädtjänster

Har du med hus i Sotenäs behov av hjälp med träd i din trädgård och tomt är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, att beskära träd, att ta hand om trädgårdsavfall, att klippa lätta och svåra häckar mm. Vi vill att du skall känna dig trygg och säker i ditt val att anlita oss som trädfällare och arborist. Detta gäller i allt från första kontakt till dess vi har städat, krattat och blåst din gräsmatta.

På Lundens Gård strävar vi efter att kunna erbjuda dig som kund ett komplett och heltäckande utbud av kvalitativa trädtjänster som först och främst omfattar arbete som arborist & trädfällning i Sotenäs men också nu inkluderar stubbfräsning, beskärning och bortforsling. Vi strävar efter att finnas för våra kunder som det trygga och säkra valet när det kommer till träd.

Eftersom vi har lång erfarenhet av att fälla träd, besitter en bred och omfattande kunskap och samtidigt alltid jobbar utifrån ett mycket högt säkerhetstänk i allt vi gör så använder vi avancerad utrustning och har heltäckande försäkringar för optimal trygghet. 

Känner du att detta låter som något för dig så kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt hembesök. Vid detta besök ger vi dig antingen ett fast pris direkt eller så återkommer i med skriftlig prisförslag. Dessa kostnadsförslag tar också hänsyn till möjligheten för dig att använda RUT-avdraget, vilket sparar dig hela 50% av arbetskostnaden. Varmt välkommen.

”Vi ska vara ett tryggt och säkert val för trädfällning” 

Ingemar Rickenlund, Lundens Gård

Jag har arbetat med trädfällning, gallring och röjning, beskärning i hela mitt liv på våra egna gårdar och arrendemarker. För sju år sedan mötte jag Atle Trädfällare, en närmst legendarisk arborist på Lidingö. Vi jobbade tillsammans under flera vintrar på Lidingö. 2017 satte vi upp skylten vid vår gård på Orust och numera hugger vi träd 250 dagar om året. Vårt sätt att arbeta är en kombination av vårt eget säkerhetstänkande och fokus på effektiva maskiner tillsammans med de tekniker och noggrannhetstänkande hos Atle Trädfällare.

Idag erbjuder vi trädfällning från mark och sektionsfällning uppe i träd. Allt vi fäller kan vi bortforsla till någon av våra depåer där stockar och ris återanvänds till flis och massaved. På Sotenäset har vi upplag för ris vid Amhult.

Bilder från fällningar i Sotenäs

Ekar nära sommarstuga

Här hade ägarna till slut tröttnat på att kratta löv och att rensa i taktrännorna. Det var fina träd med vackra kronor men nu kommer mera ljus in i trädgården till glädje för gräsmatta, hus och boende.

Hängande björk över hus i Amhult

En björk som hänger in över taket är kanske inte det som lockar mest. Nu kommer mera ljus in i trädgården, gräsmattan kan ta sig och mindre löv i takrännor.

Hög häck i Tullboden

En häck som stuckit iväg i höjden. Från 5 meter ner till knappt 2 meter. Mera ljus, bättre utsikt men bibehållet insynsskydd. Som det ska vara helt enkelt.

Arborist o trädfällning - se vilka fler tjänster som också erbjuds i Sotenäs

Har du med hus i Sotenäs behov av hjälp med träd i din trädgård och tomt är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, att beskära träd, att ta hand om trädgårdsavfall, att klippa lätta och svåra häckar mm. VI arbetar runt om i hela Sotenäs som exempelvis Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand, Bovallstrand, Bohus Malmön, Tossene, Väjern och Hovenäset.

Vi på  Lundens Gård arbetar med ett stort engagemang för våra kunders träd och har säkerhet i fokus på alla våra uppdrag. Vi har lång erfarenhet av att arbeta på i egna skogar men på senare tid framför allt hos privatpersoner inom trädfällning. Nedan en lista på arbeten som vi utför

Vi arbetar med en kombination av

Effektiva maskiner….

Vi har tagit med oss traktor och huggarvagn in i trädgårdarna. Om man har huggt träd i skogen har man fått lära sig hur mycket man vinner i effektivitet med olika maskiner. Vi har anpassat vår traktor och vagn till trädfällning i trädgårdar så att det inte blir markskador och så att vi kan få med alla kvistar och ris mm.

… och stor yrkesskicklighet

En kombination av stor erfarenhet och specialistkunskap.  Glädjande nog fortsätter vårt samarbete med Atle Trädfällare. Atle är en av de främsta i Sverige som trädfällare i träd och vi brukar samla ihop de allra svåraste uppdragen till gemensamma projekt. På bilden ser vi Atle ta ner delar av en jättelik bok i Forshälla. Varje år arbetar vi tillsammans med andra trädfällningsföretag som ett sätt att förnya och förbättra våra metoder. Vi fäller träd varje nästan varje dag nästan året runt. Det blir i regel 6 fälldagar i veckan och samlar på så sätt på oss värdefull erfarenhet kontinuerligt.

Vår historia med trädfällning

Lundens Gård erbjuder en komplett trädservice med fokus på arborist o trädfällning i Sotenäs för privatpersoner. Vi har vårt ursprung från Orust där vi alltid hållit på att fälla träd i våra skogar och kring våra åkrar. För sju år sedan korsades vår väg av Atle Trädfällare som är en legendarisk trädfällare från Lidingö. Vi arbetade tillsammans under flera år och lyckades mejsla fram våra tjänster på ett lyckat sätt utifrån våra olika erfarenheter. 2017 satte vi upp skylten med Trädfällning ute på Orust. Nu fäller vi flest träd av alla ute på öarna och är en av de främsta aktörerna på området på Västkusten.

Kontakta oss