Professionell och säker trädfällning i Huddinge

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.”

Ulla G. Kamperöd

Här på Lundens Gård har vi ett tydligt mål som vi arbetar efter i allt vi gör – nämligen att vara det trygga och säkra valet för dig som behöver hjälp med trädfällning i Huddinge och andra områden där vi är verksamma.  

Våra arborister och trädfällare har lång erfarenhet av att fälla olika typer av träd, en omfattande kunskap, ett högt säkerhetstänk och ett brett urval av avancerad och effektiv utrustning.

Vi vill önska dig varmt välkommen att kontakta oss redan idag, vi kan exempelvis erbjuda dig ett kostnadsfritt hembesök eller prisförslag och besvara eventuella frågor.

Fördelar med att anlita Lundens Gård för trädfällning i Huddinge

Runt om Stockholm finns det många olika aktörer som erbjuder trädfällning i Huddinge. Med så många val kan det därför vara svårt att veta vem man bör vända sig till när man har träd som behöver fällas. 

Det är viktigt att välja en seriös aktör som verkligen vet vad de gör eftersom trädfällning faktiskt innebär en hög säkerhetsrisk där mycket kan gå fel om inte trädfällaren har rätt kunskap, skicklighet och prioriterar säkerhet. 

Vi på Lundens Gård står ut i mängden av aktörer i det att vi inte bara utför professionella och korrekta fällningar, utan vi vill även garantera högsta möjliga säkerhet för oss själva, dig som kund och omgivningen runt trädet, vare sig det är hus, ledningar eller annan känslig bebyggelse. 

Säkerhet och trygghet är centralt i sättet vi utvecklat våra metoder och arbetssätt, vare sig det är trädfällning, stubbfräsning eller någon av våra andra trädtjänster som vi erbjuder.

Exempelvis är stålwire något vi alltid använder oss av för högsta möjliga säkerhet vid markfällning av träd intill hus, ledningar och vägar. Våra erfarna arborister gör detta genom att klättra högt upp i trädet för att fästa stålwire. Detta görs för att kunna skapa stor kraft när trädet sedan dras åt hållet som det faller. Vanligtvis arbetar vi med 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock samt säkringstampar som har många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. 

För oss är det viktigt att utföra dessa säkerhetsprocedurer för att kunna garantera högsta möjliga trygghet för dig som kund hos oss genom att betydligt minska risken för skador.

Oavsett om du är i behov av trädfällning i din egen trädgård, ute i skogen eller på vilken annan plats som helst så kan vi på Lundens Gård erbjuda dig en professionell och trygg lösning.  

Vi utför fällningar av träd och våra andra trädtjänster till allt från privatpersoner till företag och bostadsrättsföreningar. Efter att vi tillsammans diskuterat vad du behöver hjälp med gör vi det som krävs för att du ska bli nöjd och kunna lämna dina problematiska träd bakom dig en gång för alla.

Förutom Huddinge erbjuder vi även vår säkra trädfällning och övriga trädtjänster i områden som bland annat inkluderar:

Varför anlita Lundens Gård?

Exempel på några av våra tidigare trädfällningsuppdrag

Trädfällning Huddinge
Trädfällning Huddinge
Markfällning träd lidingö
Arborist Huddinge

Ett komplett utbud av trädtjänster

Markfällning

Markfällning är en effektiv teknik som vi ofta använder ute på våra uppdrag i Huddinge och resten av Stockholmsområdet. Här fäller vi trädet direkt från marken med en motorsåg med hög precision för att det sedan ska kunna falla och landa fritt på marken. 

Med våra avancerade och väldigt precisa motorsågar kan vi effektivt och säkert markfälla träd, vilket innebär en lägre kostnad för dig som kund då markfällning är en mycket kostnads- och tidseffektiv metod. 

För den som inte är särskilt insatt kan markfällning låta som någonting som de flesta skulle klara av. På grund av detta försöker sig många själva på att markfälla sina träd, många gånger med skador på bebyggelse och i värsta fall även människor. Detta kan dock undvikas genom att anlita en erfaren och kunnig arborist i Huddinge med rätt utrustning och ett högt säkerhetstänk. 

Eftersom våra arborister och trädfällare har en lång erfarenhet av trädfällning, bred kunskap och avancerad utrustning har vi möjlighet att beräkna var trädet kommer landa med hög säkerhet, vilket gör att vi kan fälla även väldigt svåra träd direkt från marken. För dig som kund innebär detta ökad trygghet och även ett lägre slutpris då vi kan markfälla träd som annars skulle kräva mer tidskrävande metoder.

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

När vi inte har möjlighet att fälla ett träd direkt från marken på grund av att det är trångt runt omkring använder vi istället en annan metod som kallas sektionsfällning.

Som man kan höra på namnet fälls här trädet i olika bitar genom att trädfällaren klättrar upp trädet för att kapa det en bit i taget.

Under särskilda omständigheter tar vi fram vår effektiva skylift för att kunna fälla höga träd på ett effektivare sätt än vanlig sektionsfällning tillåter. Om vi använder vår skylift eller själva klättrar upp i trädet beror på trädets specifika omständigheter och hur högt det är.

Stubbfräsning

Stubbfräsning är en tjänst som många väljer att anlita oss för, ofta i kombination med våra andra tjänster såsom trädfällning och bortforsling, men ibland även som en enskild tjänst. 

Med våra maskiner kan vi snabbt och effektivt göra flis av stubben och lämna dess tidigare område snyggt och prydligt. Denna flis som blir kvar från stubben kan sedan användas som trädgårdsmaterial eller på annat sätt.

Bortforsling

När ett träd har fällts, en stubbe gjorts flis av eller när vi beskurit ett träd eller buske så är det naturligt att grenar, kvistar, ris och trädet i sig behöver forslas bort för att området ska bli trevligt och att du ska kunna använda din nya yta på bästa sätt. Detta gör vi oftast med vår effektiva och smidiga specialbyggda skogsvagn.

Beskärning

Beskärning är den perfekta tjänsten för dig som vill snygga till dina träd eller buskar. Kontakta oss idag så kan vi hjälpa till att rusta upp dina träd så att de bidrar till en trevlig atmosfär och ger ett bra intryck av din trädgård. 

Vedkapning

Genom vedkapning kan vi använda ditt fällda träd för ved som du sedan kan använda för att värma upp ditt hem och för mysiga kvällar framför brasan under höst- och vinterhalvåret.

Om du redan har ett träd som behöver fällas och även är i behov av ett extra lager av ved för kyligare tider så är detta en utmärkt tjänst för dig. Om du endast behöver ved utan att du har ett träd som behöver fällas så kan vi hjälpa till med det också.

Kontakta våra arborister i Huddinge redan idag

Oavsett om du behöver hjälp med trädfällning i Huddinge eller någon av våra andra trädtjänster så önskar vi dig varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård redan idag. 

Bäst når du oss genom att slå oss en signal via telefonnumret nedan, men du kan såklart också skicka ett mejl så hör vi av oss till dig inom kort. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök och ger dig alltid fasta priser. Varmt välkommen!

Kontakta oss