Det trygga och säkra valet för trädfällning i Danderyd

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.”

Ulla G. Kamperöd

Det trygga valet för Trädfällning Danderyd

På Lundens Gård har vi under flera år erbjudit trädfällning till en stor mängd nöjda kunder med många gjorda arbeten i Danderyd. 


Med vår långa erfarenhet, breda kunskap och avancerade utrustning finns det inga träd vi inte klarar av att fälla. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag!

Varför anlita Lundens Gård för trädfällning i Danderyd?

Trädfällning Roburvägen Lidingö

Med många olika företag som erbjuder trädfällning i Danderyd kan det vara svårt att veta vilken aktör som är bäst för just dina träd. 


Eftersom trädfällning är något som kräver lång erfarenhet, kunnig personal och avancerad utrustning är det viktigt att välja ett företag som har allt detta och som verkligen vet vad de gör.

Vår målsättning är att upplevas som det trygga och säkra valet vid trädfällning. Vi arbetar dedikerat med säkerhet i vårt arbete, även i de små detaljerna, exempelvis använder vi alltid säkring med stålwire vid markfällning av träd intill hus, väg och ledningar.


Vi klättrar upp högt i trädet för att fästa wire för att på så sätt få väldig stor kraft ifall trädet behöver dras åt det håll som det skall falla. Vi har normalt 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock och säkringstampar med många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn.

Oavsett om du har ett träd som av någon anledning står illa till i trädgården, i skogen eller på någon annan plats kan vi på Lundens Gård erbjuda dig en passande lösning, oavsett om du är en privatperson, ett företag eller en bostadsrättsförening. 

Vi lyssnar helhjärtat på dina önskemål och gör alltid det lilla extra som krävs för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Förutom Danderyd erbjuder vi även vår säkra trädfällning och övriga trädtjänster i områden som bland annat inkluderar:

Vilka fördelar finns med att anlita oss?

Exempel på några av våra tidigare uppdrag – före och efter

Trädfällning Danderyd Före
Trädfällning Danderyd Efter
Trädfällning Danderyd
Trädfällning Danderyd

Våra trädtjänster

Markfällning

När det finns gott om plats runt trädet som ska fällas använder vi oss gärna av en metod som kallas markfällning eller precisionsfällning. Precis som namnet antyder så fälls trädet direkt från marken med hjälp av motorsåg för att sedan landa på en fri yta bredvid.


Detta är en mycket tids- och kostnadseffektiv metod för trädfällning. Även då markfällning kan låta som en enkel uppgift krävs rätt utrustning, stor kunskap och alltid ett högt säkerhetstänk. 


Allt för ofta inträffar hemska olyckor när oerfarna personer utan rätt skicklighet och kunskap försöker sig på markfällning. Detta kan enkelt undvikas genom att anlita en erfaren och kunnig arborist.


Tack vare vår långa erfarenhet av markfällning och våra avancerade proffssågar kan vi med hög säkerhet markfälla även de svåraste träden då vi med stor precision kan beräkna exakt vart trädet kommer landa. Detta innebär ökad trygghet och även ett lägre pris för dig som kund då vi kan använda oss av markfällning som är en väldigt kostnadseffektiv metod istället att behöva använda oss av mer tidskrävande metoder.

Sektionsfällning

När det är väldigt trångt runt trädet som ska fällas kan vi behöva använda oss av en metod vid namn sektionsfällning. Som man nästan hör på namnet så fälls trädet här i olika sektioner eller bitar. Detta görs för att undvika att trädet landar på känslig omgivning som hus och ledningar.

Vid utförandet av denna metod så klättrar arboristen upp i trädet för att sedan kapa trädet bit för bit. Dessa bitar av trädet hissas sedan på ett säkert sätt ned med hjälp av rep och linor.

I vissa fall väljer vi istället att använda vår skylift för att kapa trädet. Detta gör vi under speciella omständigheter eller när trädet som ska fällas är väldigt högt.

Stubbfräsning

Efter en trädfällning blir stubben kvar och detta kan ge ett oestetiskt intryck av din trädgård. Som tur är har vi effektiva och smidiga maskiner som gör flis utav stubben och lämnar området där trädet tidigare stått fint och trevligt. Många av våra kunder väljer att kombinera stubbfräsning med trädfällning, men du har även möjlighet att anlita oss enbart för stubbfräsning.

Bortforsling

Vi kan självklart även hjälpa dig att ta hand om trädet och allt annat material som blir kvar efter en trädfällning, stubbfräsning eller beskärning så att du kan använda din nya, trevliga yta på bästa sätt. För bortforsling använder vi oss ofta av vår effektiva traktor med specialbyggda skogsvagn.

Beskärning

Har du ett träd som du inte vill ha bort, men som behöver fräschas upp lite? Då är trädbeskärning den perfekta lösningen för dig. Vi kan förvandla och rusta upp dina mest tråkiga och oestetiska träd så att de nu passar in i din annars perfekta och vackra trädgård. 

Vedkapning

Istället för att göra oss av med dina nyligen fällda träd så kan vi istället göra ved av dem som du sedan kan använda för mysiga kvällar framför brasan.

Välkommen att kontakta oss för trädfällning i Danderyd

Varmt välkommen att kontakta oss för trädfällning i Danderyd redan idag. Vi ser fram emot att höra från dig och erbjuda dig en utmärkt lösning så att du kan lägga dina trädproblem bakom dig en gång för alla. 

Du når oss bäst genom att ringa oss, skicka ett mejl eller genom att begära en kostnadsfri offert. Vi kan då komma ut på ett hembesök för att titta på dina träd och ge dig ett fast prisförslag. Detta kostar dig självklart ingenting.