Familjen Rickenlund

Gården ägs och drivs av familjen Rickenlund. Gården har varit i släktens ägo sedan slutet av 1600 talet. Under vår, sommar och höst är det tidvis mycket aktiviteter med intensivt arbete på och kring gården såsom vi höskörd. På vintern arbetar vi mest med att fälla träd och renovera byggnader. Vi finns på gården mest under vår, sommar och höst men av och till även på vintern. Trädfällning som numera är den största verksamheten på gården arbetar vi med både på Västkusten och på Lidingö med omnejd.

Malin, Fredrik och Marcus Rickenlund

Vårsådd 1990

Jordbruket

Vi föder upp livkalvar som vid ett halvårs ålder säljs vidare till andra ekologiska gårdar. Våra kor är av flera olika raser, med dAngus och Charolais i majoritet. Vår lugna avelstjur (Ferdinand) är av rasen Limosin, som förutom att vara lugna också har fördelen av att normalt få små kalvar, något som underlättar kalvningarna.

Våra kor anses vara lugna och inte folkskygga. Förutom att det kan vara trevligt att kunna klappa kor är det viktigt att det går att få tag på korna om de behöver vård vid skada eller sjukdom.

Det mesta vi odlar används som foder till korna men vi odlar även potatis och säljer hö.