Det trygga och säkra valet för trädfällning i Täby

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.”

Ulla G. Kamperöd

Under flera år har vi på Lundens Gård erbjudit stubbfräsning och trädfällning i Täby till många nöjda kunder.

Med vår långa erfarenhet av trädfällning, breda kunskap, säkerhetstänk och avancerade utrustning klarar vi att fälla de allra svåraste träden. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt hembesök eller om du skulle ha några frågor.

Fördelar att anlita Lundens Gård för trädfällning i Täby

Trädfällning Roburvägen Lidingö

I Stockholmsområdet finns det en mängd olika företag som erbjuder trädfällning i Täby. Med så många alternativ kan det vara svårt att veta vem man ska vända sig till när man har ett träd som behöver fällas. 

En bra aktör att anlita för trädfällning har lång erfarenhet i branschen, kunnig personal, avancerad utrustning och ett högt säkerhetstänk för högsta möjliga trygghet. 

På Lundens Gård strävar vi efter att vara det trygga och säkra valet vid trädfällning i Täby. Säkerhet är något som alltid är centralt i vårt sätt att arbeta, även i de små detaljerna.

Ett exempel på vårt höga säkerhetstänk är att vi alltid använder oss av säkring med stålwire vid markfällning av träd intill hus, vägar och ledningar. Våra trädfällare klättrar högt upp i trädet för att fästa wire, för att på så sätt skapa väldigt stor kraft i fallet att trädet behöver dras åt det håll som det skall falla. Normalt jobbar vi med 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock och säkringstampar med många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. Detta för att garantera optimal trygghet för dig som kund hos oss.

Har du ett träd som behöver fällas i trädgården, i skogen eller på någon annan plats? Om så är fallet kan vi på Lundens Gård erbjuda dig en professionell och säker lösning. 

Vi erbjuder vår trädservice till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar och utför trädfällning i allt från trädgårdsmiljö till skogs- och stadsmiljö. Vi lyssnar på dina önskemål och gör sedan det som krävs för att garantera ett utmärkt slutresultat. 

Förutom i Täby erbjuder vi även vår trädservice i områden som inkluderar:

Fördelar av att anlita oss inkluderar:

Exempel på tidigare trädfällningsuppdrag i Täby

Arborist Huddinge
Trädfällning Täby
Fäller träd i Täby
Sektionsfällning

Våra trädtjänster

Markfällning

Markfällning är en metod som vi ofta använder när gott om utrymme finns runt omkring trädet som ska fällas. Vid utförandet av metoden fälls trädet direkt från marken med hjälp av en motorsåg med hög precision för att sedan falla och landa på en fri yta bredvid. 

För oss är denna metod väldigt tids- och kostnadseffektiv eftersom vi med våra avancerade och precisa proffssågar och långa erfarenhet kan fälla träd direkt från marken på ett effektivt och samtidigt väldigt säkert sätt. 

Vi förstår att markfällning kan låta som en enkel uppgift för den som inte är särskilt insatt, men detta är dock inte en uppfattning som stämmer överens med verkligheten och något som kan få icke önskvärda konsekvenser. För trygg och korrekt utförd markfällning krävs alltid rätt utrustning, en stor kunskap samt ett högt säkerhetstänk och fokus. 

Tyvärr inträffar alldeles för ofta hemska olyckor där personer utan rätt erfarenhet, skicklighet och kunskap ger sig på markfällning med uppfattningen att det inte är särskilt svårt. Detta kan dock enkelt undvikas genom att anlita en erfaren och kunnig arborist eller trädfällare. 

Tack vare våra arboristers långa erfarenhet och avancerade utrustning har vi möjlighet att med hög säkerhet beräkna exakt var trädet kommer landa, vilket gör att vi kan markfälla även väldigt svåra träd. Detta innebär högsta möjliga trygghet och även ett förmånligare pris för dig eftersom vi kan använda oss av markfällning istället för mer tidskrävande metoder.

Sektionsfällning / avancerad trädfällning

Omständigheterna är inte alltid optimala och det händer ibland att det inte finns tillräckligt med fri yta runt trädet för att vi ska kunna använda oss av markfällning. I dessa fall behöver vi använda oss av en annan metod som kallas sektionsfällning eller avancerad trädfällning. 

Som namnet antyder så fälls trädet istället i olika sektioner genom att arboristen klättrar upp högt i trädet för att sedan kapa trädet i bitar som sedan hissas ned med hjälp av rep. Detta gör vi för att trädet inte ska landa på den känsliga omgivningen runt omkring.

Det händer ibland att vi använder oss av vår effektiva skylift för att sektionsfälla träd. Detta gör vi särskilt när det handlar om ovanligt höga träd.

Stubbfräsning Täby

Självklart erbjuder vi även stubbfräsning i Täby. När ett träd fällts lämnas stubben kvar, vilket kan göra att platsen där trädet tidigare stått ser misskött ut. 

Tack vare våra effektiva och smidiga maskiner kan vi göra flis av stubben och lämna området där trädet tidigare stått snyggare och trevligare än någonsin. Många som anlitar oss för att fälla träd väljer även att kombinera detta med stubbfräsning. Här gör du precis som du själv vill och du kan självklart också anlita oss enbart för en av tjänsterna.

Bortforsling

Med vår specialbyggda skogsvagn kan vi effektivt forsla bort trädet och övrigt ris och material som blivit kvar efter din trädfällning, stubbfräsning eller beskärning. På så sätt lämnas platsen snygg och prydlig så att du kan använda din nya yta på bästa sätt.

Beskärning

Har du ett träd som du inte vill fälla, men som behöver rustas upp lite? Då kan beskärning mycket väl vara lösningen du söker. Vi har kunskapen och erfarenheten att göra dina mest oestetiska träd snygga och trevliga igen så att de nu passar in perfekt i din annars vackra trädgård.

Vedkapning

Istället för att slänga dina fällda träd så kan vi istället använda dessa för ved som du sedan kan använda för mysiga kvällar framför brasan och för att värma upp ditt hem under kyliga dagar.

Välkommen att kontakta våra arborister i Täby

Vi önskar dig varmt välkommen att kontakta oss för trädfällning i Täby. Vi ser fram emot att höra från dig och erbjuda dig en professionell och trygg lösning för att ta hand om dina träd på bästa möjliga sätt.  

Du når oss bäst genom att ringa oss via telefonnumret nedan, skicka ett mejl eller genom att begära en kostnadsfri offert. Vi kan då komma ut och titta på dina träd för att sedan ge dig ett fast prisförslag. Detta är självklart helt kostnadsfritt. Varmt välkommen!

Kontakta oss