Det trygga och säkra valet för trädfällning och stubbfräsning på Lidingö

”Jag är så nöjd och skall med glädje å stolthet rekommendera er.”

Ulla G. Kamperöd

Har du med hus på Lidingö behov av hjälp med träd i din trädgård är du varmt välkommen att kontakta oss på Lundens Gård. Vi har lång erfarenhet av trädfällning och kan hjälpa dig att fälla träd, att beskära träd, att ta hand om trädgårdsavfall, att klippa lätta och svåra häckar mm. Vi vill att du skall känna dig trygg och säker i ditt val att anlita oss som trädfällare och arborist.

Vårt team av arborister har fällt träd under många år, besitter en omfattande kunskap och vi jobbar alltid utifrån ett mycket högt säkerhetstänk i allt vi gör. Samtidigt har vi den senaste avancerade utrustningen och heltäckande försäkringar för högsta möjliga trygghet. 

Välkommen att kontakta vårt team redan idag för ett kostnadsfritt hembesök och vi svarar mer än gärna på dina frågor om du skulle ha några.

Varför välja Lundens Gård för trädfällning på Lidingö?

Trädfällning Roburvägen Lidingö

Med många företag som erbjuder trädfällning och andra trädtjänster runt om Stockholm är det inte lätt att veta vilket företag som kommer leverera den bästa servicen och resultatet som du är ute efter. 

Det är alltid viktigt att välja en aktör med erfarenhet och som verkligen vet vad de gör eftersom trädfällning kan vara en riskfylld aktivitet med hög säkerhetsrisk. 

På Lundens Gård står vi ut i mängden då vi utvecklat våra fällningsmetoder och arbetssätt för att garantera högsta säkerhet för både oss själva, dig som kund och omgivningen.

Ett exempel på detta är vår användning av stålwire vid markfällning av träd intill hus, ledningar och vägar. Det är något som vi alltid använder oss av för att garantera högsta möjliga trygghet.

Våra arborister och trädfällare klättrar högt upp i trädet för att sedan på ett säkert sätt fästa stålwire. Anledningen till att vi göra detta är för att kunna skapa stor kraft när trädet sedan dras åt hållet som det faller. Normalt sätt arbetar vi med 10 mm stålwire med dubbla wirelås, brytblock samt säkringstampar som har många tons brottstyrka som sitter i vår stora 9 tons stora specialbyggda skogsvagn. 

Denna och liknande säkerhetsprocedurer är för oss viktiga att följa för att kunna garantera högsta möjliga säkerhet för dig som kund när du anlitar oss för trädfällning och våra andra trädtjänster.

  • Behöver du fälla ett träd i din egen trädgård, i ett område i skogen eller någon annan plats? Om så är fallet kan vi på Lundens Gård erbjuda dig en professionell och säker lösning.  

    Vi utför trädfällning och övrig trädservice till allt från privatpersoner och företag till bostadsrättsföreningar. Varje projekt börjar med en dialog där vi diskuterar vad du behöver hjälp med, varpå vi sedan erbjuder en specialanpassad lösning. 

    Sedan gör vi det som krävs för att du ska bli så nöjd som möjligt och kunna lämna dina problematiska träd bakom dig en gång för alla, även om det innebär att göra det lilla extra som du inte alltid förväntar dig. 

    Förutom på Lidingö utför vi även trädfällning och övrig trädservice i områden som bland annat inkluderar, men som inte är begränsade till:

Varför bör jag anlita Lundens Gård?

Exempel på några av våra tidigare uppdrag

Trädfällningstekniker från marken

Markfällning av stor björk på Stenkilsvägen Brevik

Markfällning träd lidingö

En stor sälj har brutits isär och fallit. Tungt jobb för traktorn.

Trädfällning Lidingö
Arborist Lidingö

En hög tujahäck på Roburvägen före och efter.

Ett heltäckande utbud av kvalitativa trädtjänster

Markfällning

Markfällning är en metod för att fälla träd som vi använder regelbundet ute på våra uppdrag på Lidingö och resten av Stockholm. Med hjälp av en motorsåg med hög precision kan vi fälla trädet direkt från marken så att det sedan kan falla och landa fritt på marken bredvid. 

Tack vare våra avancerade och väldigt precisa motorsågar kan vi på ett säkert och effektivt sätt markfälla många olika typer av träd. Detta innebär i sin tur en lägre kostnad för dig som kund eftersom markfällning är en väldigt tidseffektiv metod, vilket resulterar i en lägre slutkostnad. 

Att fälla ett träd från marken kan låta som en relativt enkel uppgift för många. Detta gör att många själva försöker markfälla sina träd, men många gånger med skador på människor och omgivningen som konsekvens. Ett sådant scenario kan dock mycket enkelt undvikas genom att anlita en kunnig arborist med erfarenhet som prioriterar säkerhet för alla inblandade.  

Tack vare erfarenheten, kunskapen och den avancerade utrustningen som vårt team av arborister och trädfällare har så kan vi med hög säkerhet beräkna var trädet kommer landa. Detta gör att vi kan fälla även väldigt svåra träd med denna metod, vilket för dig som kund innebär en ökad trygghet och även en lägre kostnad då vi tidseffektivt kan fälla träd från marken istället för att använda mer tidskrävande metoder.

Avancerad trädfällning

När vi av olika anledningar inte har tillräckligt med fri yta bredvid trädet som ska fällas för att kunna använda oss av markfällning så kan vi behöva använda en annan metod, nämligen sektionsfällning eller avancerad trädfällning som det ibland kallas. 

Precis som man kan höra på namnet så fälls trädet genom att arboristen klättrar upp i trädet för att kapa det i olika bitar, som sedan i sin tur kan hissas ned med hjälp av rep och linor. 

Under speciella omständigheter kan vi välja att ta fram vår effektiva och smidiga skylift, exempelvis när det gäller väldigt höga träd. Vilken metod som vi väljer beror på de unika omständigheterna för just dina träd och omgivningen runt omkring.

Stubbfräsning

Stubbfräsning är en tjänst som många väljer att kombinera med trädfällning och/eller bortforsling, men du kan självklart även anlita oss endast för stubbfräsning. 

Vi har maskinerna och kunskapen som krävs för att snabbt och effektivt göra oss av med dina stubbar och lämna området snyggt och trivsamt. Materialet som blir kvar från stubben kan sedan användas som trädgårdsmaterial, för att fylla dina rabatter eller på något annat sätt.

Bortforsling

När vi utfört en trädfällning, en stubbfräsning eller beskärning så kan vi hjälpa till att forsla bort allt material som blir över så att området lämnas fint och trevligt. Vid bortforsling använder vi vår effektiva och smidiga specialbyggda skogsvagn. 

Beskärning

Har du ett träd, buske eller häck som behöver trimmas eller beskäras? Om så är fallet så kan beskärning mycket väl vara tjänsten för dig. 

Vedkapning

När du anlitar oss för vedkapning har du möjligheten att ta vara på ditt fällda träd på bästa sätt genom att vi använder det för ved som du sedan kan använda för att värma upp ditt hem under kyliga dagar. 

Om du har ett träd som du vill ha bort och samtidigt behöver fylla på ditt vedlager så är detta den perfekta tjänsten för dig. Om du inte har ett träd som behöver fällas så kan vi självklart även hjälpa dig endast med vedkapning.

Välkommen att kontakta våra arborister på Lidingö

Vi önskar dig varmt välkommen att kontakta oss för trädfällning på Lidingö eller våra övriga trädtjänster redan idag. 

Ring oss via telefonnumret nedan så kan vi diskutera en lösning direkt, eller mejla oss via e-postadressen nedan så hör vi av oss till dig snarast. Vi erbjuder dig alltid kostnadsfria hembesök och alltid fasta priser utan några överraskningar. Varmt välkommen!