Särskilt Barnvänliga utflykter

havets husHavets hus Lysekil
med jätteakvarium. Sommartid avgår dagligen Sälsafariturer från havets hus brygga. Kvällstrandskola på torsdagar för barn 7-13 år. Och varför inte pröva den havsinspirerade Bangolfen.

 

nordens arkNordens ark Tanum
Allt från tigrar och leoparder till hästar och höns. Vidsträckt djurpark utanför Hunnebostrand som bedriver bevarandeprojekt för hotade djur och växter. Tips är att ta med kikare, då en del djur kan vara svåra att se på långt håll. Guidade turer kan rekommenderas.

 

vitlyckeVitlycke hällristningar och museum Tanum.
Världsarv i Tanum. Hällristningar och levande museum i bronsåldersmiljö med olika aktiviteter. Gratis entré. Guidade visningar.

 

Övriga utflykter Norra Bohuslän

nolhottenM/S Nolhotten Skärgårdstur i Hamburgsund
Från Hamburgsund avgår Nolhotten, en fiskeskuta ombyggd till passagerarfartyg. Skeppare Stellan Johansson underhåller med skärgårdshistorier med viss sanningshalt. Hans bok: Ruskiga historier och Historiska ruskigheter går att köpa ombord liksom kaffe och tilltugg.

 

camilla-läckbergMordvandring i Fjällbacka
I Camilla Läckbergs fotspår. Rundvandring i det idylliska kustsamhället som också är känt för att vara Ingrid Bergmans sommarparadis. Utgår från Ingrid Bergmans torg och tar endast 45 minuter.

 

Hållö_002Hållö
Vill du komma ut på havet, bada från klippor och njuta av en picknick i det fria så är Hållö platsen. Dit åker man färja på 10 minuter från Smögen, där färjan sommartid åker varje halvtimme. ”Marmorbassängen” är de finaste klippbaden i Bohuslän som fått namnet av sandbotten som gör att vattnet är grönt. Tyvärr för branta klippor för små barn. Restaurang finns på öns vandrarhem.
Tidtabell Hållöfärjan

 

ramsvik 2Ramsvikslandet
Fin badstrand uppe i norr vid campingen som också har cafe och restaurang. Finaste delarna i sydväst dit flera vandringsleder tar dig i vacker och karg natur. Ramsvik är egentligen en halvö på Sotenäset som blivit en ö, avskuren av Sotenkanalen. Mycket större avstånd än på Hållö så ha med dig dryck i ryggsäcken.