Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden är uppförd under första hälften av 1800-talet, är renoverad i hus framifrånomgångar och är numera i helt modernt skick. Huset har hyrts ut sedan 2002 med undantag för 2011 och 2012 då markarbeten och ladugårdsrenoveringar genomfördes. Sommartid är det vanligt att flera familjer tillsammans hyr huset. Inte sällan är det mormor och morfar som tillsammans med barn och barnbarn är en stor grupp. Övriga tider på året är det mera varierande. Huset används mest av familjer men även av andra sällskap som reser för rekreation eller för arbete.

Bihuset

vita huset ute

I takt med att sällskapen började bli större inredde vi för några år sedan det gamla “Bi-huset” som ligger på andra ändan av trädgården sett från mangårdsbyggnaden. I Bi-huset kan barn och ungdomar få bo lite för sig själva. Förr i tiden användes detta lilla hus för att förvara bikuporna över vintern.

 

 

Uteplatser

Uteplats utanför matplatsen

2015 blev det nya utemöbler på uteplatsen utanför köket / matplatsen. Här brukar grillen vara i gång på sommarkvällarna. Det finns både en Weber kol grill och en gasol grill.

 

uteplats södra

Även på den Södra altanen blev det ny soffgrupp under 2015. Tillsammans med den bättre routern som gör att det är bättre internet-mottagning ute gjorde platsen till ett populärt tillhåll.

 

 

Skiss byggnad, trädgård och uteplatser

Skiss hus och trädgård